Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Business B1 la zi: Cele mai mari rețele de retail dețin 1,1% din totalul magazinelor de pe piață (VIDEO)

Business B1 la zi: Cele mai mari rețele de retail dețin 1,1% din totalul magazinelor de pe piață (VIDEO)

Un articol de: - 30 Oct 2014, 09:45
Business B1 la zi: Cele mai mari rețele de retail dețin 1,1% din totalul magazinelor de pe piață (VIDEO) Foto: B1 TV Economic

Totalul magazinelor, atât din comerţul modern, cât şi din cel tradiţional, şi unităţilor HoReCa din România se situa la finalul anului trecut de 122.101, potrivit firmei Vektor MF, care apreciază că universul de magazine se va reduce deorece numărul deschiderilor va fi mai mic decât al închiderilor.

Tendinţa ultimilor ani în rândul retailerilor mari a fost extinderea pe segmentele de magazine de proximitate şi supermarketuri, trend care va continua şi va afecta în principal magazinele alimentare mici ale antreprenorilor locali. Vektor Marktforschung a efectuat anul trecut primul recensământ complet al tuturor punctelor de vânzare de bunuri de larg consum alimentare şi nealimentare din România, până în cele mai îndepărtate sate din ţară.

Potrivit studiului, comerţul tradiţional este reprezentat de 86.222 de magazine, urmat de HoReCa - 34.526 unităţi şi retailul modern - 1.353 magazine. Suprafaţa totală a spaţiilor de retail era de 6.857.514 metri pătraţi, din care 44,5% retailul tradiţional, 30,5% HoReCa şi 25% comerţul modern.

Totuşi, cu doar 1,1% din totalul magazinelor de pe piaţă şi 25% din suprafaţa de vânzare, cele 12 reţele mari de retail cumulau la finele anului trecut jumătate din cifra totală de afaceri a pieţei de retail (comerţ modern şi comerţ tradiţional).

Află cele mai importante ştiri economice ale zilei din materialul Business B1 la zi.

Business B1 la zi: Cele mai mari rețele de retail dețin 1,1% din totalul magazinelor

Citeşte mai multe despre:   business b1 la zi,   piata