Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CA ÎN ROMÂNIA: Zeci de demnitari s-au înghesuit pe Aeroportul Otopeni pentru a vedea un avion luat în leasing de Tarom (VIDEO)

CA ÎN ROMÂNIA: Zeci de demnitari s-au înghesuit pe Aeroportul Otopeni pentru a vedea un avion luat în leasing de Tarom (VIDEO)

Un articol de: - 24 Mai 2017, 12:22
CA ÎN ROMÂNIA: Zeci de demnitari s-au înghesuit pe Aeroportul Otopeni pentru a vedea un avion luat în leasing de Tarom (VIDEO) Economic

Achiziție făcută cu surle și trambițe de Tarom. Compania aeriană de stat a primit miercuri primul avion Boeing 737-800. Aceasta aeronavă se regăsește însă deja de mulți ani în flota unor companii low cost. 

Premierul Sorin Grindeanu, liderul PSD Liviu Dragnea dar și ambasadorul american Hans Klemm au fost prezenți la eveniment. Pe lângă aceștia alți zeci de demnitari s-au înghesuit pentru a fi prezenți. 

Tarom a avut în 2015 pierderi de 6 milioane de euro, acesta fiind al optulea an la rând pe care compania îl încheie în pierdere. 

Aceste este primul avion Boeing 737-800, achiziţionat recent de Tarom. La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anunţat că Tarom a semnat contractul de achiziţie a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configuraţie de 189 de locuri. 

Avioanele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani. Flota companiei numără în prezent 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă.

La sosirea acestui avion pe aeroport au ajuns toţi aleşii statului. Începând cu premierul Sorin Grindeanul, şeful PSD Liviu Dragnea şi Christian Heinzmann, belgianul care a ocupat poziţia de CEO privat la Tarom din 2012 până în martie anul trecut.

Interesant este că o companie low cost precum Blue Air are deja 9 astfel de avioane, iar ţări din Europa defilează de foarte mult timp pe piaţă cu ele. Tarom a fost prima companie pe care statul a experimentat proiectul „CEO privat", dar acesta a eşuat. Compania nu a făcut publice datele pe 2016 dar în 2015 avea pierderi de 27 milioane de lei, acesta fiind al optulea an pe pierderi.

Zeci de demnitari s-au înghesuit pe Aeroportul Otopeni pentru a vedea un avion luat în leasing de Tarom

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Sorin Grindeanu,   Liviu Dragnea,   avioane,   TAROM,   Ambasador