Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Camera de Comerț Americană, avertisment pentru Guvernul României: Amnistia fiscală trebuie însoțită de stimularea celor care sunt buni platnici

Camera de Comerț Americană, avertisment pentru Guvernul României: Amnistia fiscală trebuie însoțită de stimularea celor care sunt buni platnici

Un articol de: B1 TV - 14 Oct 2015, 13:22
Camera de Comerț Americană, avertisment pentru Guvernul României: Amnistia fiscală trebuie însoțită de stimularea celor care sunt buni platnici Economic

Camera de Comerț Americana în România a luat act de intenția Guvernului României de a adopta Proiectul de lege privind amnistia fiscală conform căruia persoanele fizice, persoanele juridice, ONG-urile, PFA-urile și companiile aflate în insolvența care înregistreaza la 30 septembrie datorii la bugetul de stat ar putea fi scutite de penalitațile de întârziere aferente dacaachitapâna la 31 martie 2016 obligațiile principale de plata.

AmCham România salută intenția Guvernului de a aplica această măsură fiscală tuturor contribuabililor, fără discriminare, dar trage un semnal de alarmă că o măsură de anulare a penalităților de întârziere datorate și neachitate la 30 septembrie 2015, neînsoțita și de o masură de stimulare fiscală a contribuabililor care plătesc la timp, nu va avea afectele necesare accelerării conformării voluntare.

Dimpotrivă, membrii AmCham România consideră că absenţa unei astfel de măsuri de stimulare fiscală încurajează perpetuarea distorsiunilor în comportamentul contribuabililor în ceea ce priveşte plata la termen a obligaţiilor fiscale ce le revin.

Membrii Camerei de Comerț Americane în România reconfirmă angajamentul de a colabora cu toate părțile implicate pentru a realiza o reformă durabilă a cadrului legislativ fiscal,în vederea creșterii gradului de conformare voluntara.

Camera de Comerț Americană în România este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionaleşi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 200.000 de locuri de muncă.

AmCham Romania este ferm angajată în facilitarea unui dialog deschis între comunitatea de afaceri şiautorităţile centrale, promovând soluţiişipriorităţi pentru îmbunătăţirea mediul de afaceri şicreştereacompetitivităţii economice a României în plan regional şi european.
Citeşte mai multe despre:   amnistie,   locuri de munca