Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Analiză Deutsche Bank: Bancnotele vor rezista în piață, dar vor dispărea cardurile de credit

Analiză Deutsche Bank: Bancnotele vor rezista în piață, dar vor dispărea cardurile de credit

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Dec 2019, 18:12
Analiză Deutsche Bank: Bancnotele vor rezista în piață, dar vor dispărea cardurile de credit Foto: Pixabay Economic

Cardurile Bancare vor dispărea în următorii 10 ani deoarece tot mai multe persoane folosesc tehnologia NFC (Near Field Communications), ce permite efectuarea plăţilor cu telefonul mobil, conform unei analize făcute de Deutsche Bank, citată de Financial Times.

Cu toate acestea, următorul deceniu nu va duce și la dispariția bancnotelor și monedelor deoarece mulţi oameni văd în banii fizici o modalitate mai uşoară de monitorizare a cheltuielilor şi a economiilor.

Aceste preziceri vin în contextul în care tehnologia a avansat extrem de mult în ultimii 10 ani. Dacă astăzi oamenii nu îşi pot imagina viaţa fără Instagram, Snapchat, acum 10 ani, în 2009, abia începeau să se dezvolte marile tehnologii. Bitcoin, Uber, Spotify şi WhatsApp abia luau naştere, când marile companii ieşeau din criza financiară.

Conform analizei, anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, în condițiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg.
 

Citeşte mai multe despre:   Deutsche Bank