Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Carrefour intenționează să elimine 600 de locuri de muncă în Franța, pe fondul rezultatelor financiare slabe

Carrefour intenționează să elimine 600 de locuri de muncă în Franța, pe fondul rezultatelor financiare slabe

Un articol de: - 31 Aug 2012, 11:28
Carrefour intenționează să elimine 600 de locuri de muncă în Franța, pe fondul rezultatelor financiare slabe Foto: dcnews.ro Economic

Carrefour, al doilea mare retailer din lume, plănuiește eliminarea 600 de locuri de muncă în Franța, ca partea a strategiei lui Georges Plassat, noul șef al companiei, de a reduce cheltuielile și de a readuce compania pe linia de plutire, relatează Reuters. Carrefour a anunțat pierderi de 31 milioane de euro în prima jumătate a anului, din cauza faptului că a părăsit piețele din Grecia şi Singapore. 

Sindicatele au fost anunțate de această măsură cu o zi înainte de prezentarea rezultatelor financiare ale companiei. ”Grupul a spus mai multor sindicate că intenționează să elimine 500-600 de posturi. Vor fi plecări voluntare, și nu vor fi operate concedieri, a declarat Michel Enguelz lider al sindicatului Force Ouvriere.

La 31 decembrie 2011 Carrefour avea 112.440 angajați în Franța, fiind unul dintre cei mai importanți angajatori din sectorul privat al țării.

Rata șomajului din Franța este în continuare ridicată, iar noul guvern socialist a anunțat săptămâna trecută că va urmări cu atenție evoluția retailer-ului după ce sindicatele au avertizat că vor urma concedieri, ba chiar unele de amploare, dacă situația economică se înrăutățește.


Citeşte mai multe despre:   concedieri,   disponibilizari