Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o sumă uriașă de bani, după o hotărâre a Guvernului Cioloş

Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o sumă uriașă de bani, după o hotărâre a Guvernului Cioloş

Un articol de: B1 TV - 04 Aug 2016, 08:22
Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o sumă uriașă de bani, după o hotărâre a Guvernului Cioloş Foto: alba24.ro Economic

Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o sumă uriașă de bani, după o hotărâre a Guvernului Cioloş. Executivul a decis la începutul săptămânii ca veteranilor de război să li se ceară înapoi banii pentru impozitele de care au fost scutiți, până acum, cei alături de care trăiesc și dețin, împreună cu ei, o proprietate.

În această situaţie de află Regele Mihai I care deține, împreună cu regretata Regina Ana și ceilalți membrii ai Casei Regale, numeroase proprietăți în România.

Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o sumă uriașă de bani, după ce o hotărâre a Guvernului Cioloș a stabilit că soțiile și alte rude ale veteranilor de război, a persoanelor cu handicap sau a persecutaților politici nu mai sunt scutiți de impozite, ca și până acum, scriu jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

Potrivit Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Regele Mihai este veteran de război și beneficiază, implicit, de aceleași drepturi.

În această situație, Fiscul trebuie să aplice legea și în cazul său. Astfel Casa Regală ar uma să plătească, din urmă, impozitele de care au fost scutiți Regina Ana și ceilalți membrii ai familiei regale.

La o simplă trecere în revistă a bunurilor Casei Regale observăm că numai pentru Castelul de la Săvârșin impozitul era de circa 33-35.000 de lei pe an, așa cum a declarat primarul localității, Ioan Vodicean.

Familia Regală a solicitat autorităţilor din comuna arădeană Săvârşin, scutirea de la plata taxelor locale, invocând prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de război şi din noul Cod Fiscal, intrat în vigoare după ce a fost promulgat de președintele Iohannis.

În condițiile în care a fost scutit de plata acestor taxe, până în luna iunie, Regele Mihai va fi obligat să returneze sumele de bani pentru regretata Regina Ana.

Calculul arată că pentru trei luni, e vorba de aproximativ 9.000 de lei, doar în cazul castelului de la Săvârșin. La fel vor fi cerute sume, ca și în cazul tuturor veteranilor de război, și în cazul tuturor proprietăților de pe teritoriul României, proprietați ce țin de Casa Regală.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Reacția din parte Executivului de la palatul Victoria a venit de la Guvernul prin purtătorul de cuvânt, Liviu Iolu, care a spus ca nu s-a făcut o modificare legislativă, doar este lămurită, definiţia bunului aflat în proprietate.

“Ministerul Finanțelor a precizat, că actualul Cod Fiscal a fost elaborat de Guvernul Ponta. Ceea ce înseamnă că scutirea de impozit privește doar cota-parte ce revine categoriilor mai sus menționate, nu și cea deținută de soție, copil, rudă etc”,  precizează ministerul Finanțelor.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   Dacian Ciolos