Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cât reprezintă daunele EFT din contractul cu Hidroelectrica, față de profitul pe care l-a avut?

Cât reprezintă daunele EFT din contractul cu Hidroelectrica, față de profitul pe care l-a avut?

Un articol de: - 02 Oct 2014, 12:04
Economic
Noi contracte semnate de Hidroelectrica cu „băieții deștepți” ies la iveală. De această dată este vorba de contractul semnat în 2003 cu EFT (Energy Financing Team), pentru livrarea unei cantități de energie electrică de 2 TWh/an, contract cu valabilitate până în anul 2011.

„EFT nu a apărut pe piața de energie electrică din România întâmplător. Si nicidecum nu a devenit clientul Hidroelectrica fără ca autoritățile de la București să fi știut și acceptat acest lucru. Concret, intrarea EFT pe piața românească este strâns legată de înțelegerile anterioare al domnului Buzăianu cu oficialii de la București, în sensul în care “plăcinta”ademenitoare era schimbată de la o firmă la alta, eventual rebotezată”, scriu jurnaliștii de la energy-center.ro.

Firma elveţiană EFT a chemat Hidroelectrica în instanţă, la Curtea de Arbitraj din Berna, pentru a recupera daune de 80 milioane euro cauzate de denunţarea, de către producătorul de electricitate controlat de stat, a contractelor bilaterale de vânzare-cumpărare a energiei.

EFT precizează, în comunicat, că denunţarea, de către Hidroelectrica, a acordurilor, a produs "însemnate pierderi financiare", evaluate la aproximativ 80 milioane de euro.

„EFT Elveția este o companie aparținătoare grupului britanic EFT, condus însă de niște băieți deștepți din Serbia, înfipți adânc în piața de energie din Balcani”, se mai arată în articolul energy-center.ro, care publică și contractul pentru care EFT cere despăgubiri.

Vezi AICI contractul semnat de Hidroelesctrica cu EFT


 
Loading...