Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Catalonia, cea mai bogată regiune spaniolă, riscă falimentul: Are nevoie de 5 miliarde de euro

Catalonia, cea mai bogată regiune spaniolă, riscă falimentul: Are nevoie de 5 miliarde de euro

Un articol de: - 29 Aug 2012, 13:58
Catalonia, cea mai bogată regiune spaniolă, riscă falimentul: Are nevoie de 5 miliarde de euro Foto: capital.ro Economic
Catalonia, cea mai bogată regiune din Spania (cu un PIB egal cu circa 200 de miliarde de euro), va fi a treia provincie, după Valencia și Murcia, care va cere ajutor financiar de la guvernul central spaniol pentru a nu intra în faliment, conform ziarului Capital.

Regiunea din nord-estul Spaniei a anunțat, marți, că are nevoie de un ajutor financiar din partea guvernului. Suma pe care Catalonia o cere pentru a nu intra în faliment este de 5 miliarde de euro.

Suma va fi acordată dintr-un fond special în valoare de 18 miliarde de euro, înființat de guvernul madrilian în luna iulie cu scopul de a ajuta regiunile să refinanțeze debitul.

"Vom ajuta Catalonia aşa cum am ajutat şi alte comunităţi autonome", asigură premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de Capital.

Datoriile provinciilor spaniole au generat pe piețele financiare teama că Spania va fi nevoită să ceară din nou ajutorul partenerilor săi din zona euro, după ce a primit deja 100 de miliarde de euro pentru salvarea sistemului său bancar.
 
Citeşte mai multe despre:   Spania,   criza economica,   faliment