Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Câți BANI primești dacă ești angajat și intri în CARANTINĂ sau izolare la domiciliu

Câți BANI primești dacă ești angajat și intri în CARANTINĂ sau izolare la domiciliu

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 17:24
Economic

Potrivit instrucțiunilor pentru eliberarea concediilor medicale în caz de carantină, "în scopul prevenirii îmbolnăvirilor, asigurații pot beneficia de concediu și indemnizație pentru carantină". Regulile îi vizează pe cei asigurați medical în România, susține ziare.com.

Conform sursei citate, mai întâi, se merge la Direcția de Sănătate Publică pentru eliberarea unui certificat în care se va menționa durata perioadei de carantină. Apoi, medicul curant eliberează certificatul de concediu medical pentru carantină, pe durata stabilită în certificatul eliberat de DSP.

Durata concediilor pentru carantină nu diminuează zilele de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecțiuni, a informat ziare.com. Cât stă în carantină sau izolare, persoana vizată va avea venitul diminuat.

Cuantumul brut lunar al indemnizației pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul. Exemplul pornește de la 5.000 lei brut, fără alte beneficii.
Astfel, dacă persoana respectivă ar câștiga net 2.925 de lei, dacă stă 10 zile lucrătoare în carantină, va primi 2.668 de lei, deci cu 257 de lei mai puțin.
În cazul în care carantina s-ar întinde pe durata unei luni întregi, banii primiți la final ar fi 2.411 lei, deci diferența ar fi de 514 lei.