Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă”: Schimbări majore anunțate de Guvernul României

Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă: Schimbări majore anunțate de Guvernul României
Foto: Maria Ziegler (Unsplash.com)

Guvernul României are în vedere modificarea Programului „Prima Casă”, celebru pentru oportunitatea pe care o oferă tinerilor, în vederea achiziționăriiunei locuințe.

Premierul Ludovic Orban și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, au vorbit despre modernizarea progrmului „Prima Casă”. Sunt șanse mari ca plafonul să crească, având în vedere prețurile din prezent, în domeniul imobiliar, mult mai mari față de anii precedenți.

„Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă, după adoptarea legii. Aici o să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă. Vă rog, în reglementare, să ţineţi cont şi de faptul că, faţă de momentul în care s-a dat reducerea de cotare de TVA, de 5%, metrul pătrat construibil era 750-800. Între timp, metrul pătrat construit a crescut semnificativ şi să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, a declarat Ludovic Orban.

Florin Cîțu: „Programul ‘Prima Casă’ trebuie modernizat”

Florin Cîțu a subliniat faptul că schimbările programului vor fi majore.

„Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou”, a precizat ministrul.

Klaus Iohannis a semnat la începutul lunii aprilie decretul pentru promulgarea legii pentru modificarea și completareaOrdonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului „Prima casă”, darşi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a acestuia. Prin această lege, „Prima Casă” devine un program cu caracter social, redenumit „O familie, o casă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe