Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ce trebuie să facă angajaţii cu o vechime de peste 15 ani pentru ca salariul să le crească cu 250 de lei

Ce trebuie să facă angajaţii cu o vechime de peste 15 ani pentru ca salariul să le crească cu 250 de lei

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 12:07
Ce trebuie să facă angajaţii cu o vechime de peste 15 ani pentru ca salariul să le crească cu 250 de lei Economic

Salariul angajaţilor cu o vechime de peste 15 ani va creşte cu 250 de lei, însă doar dacă vor reuşi să prezinte adeverinţe care să le ateste vechimea în muncă, relatează Ziarul Financiar.

În situaţia în care nu vor prezenta adeverinţe pentru a-şi dovedi vechimea, vor primi doar 100 de lei în plus la salariu, cu ocazia majorării salariului minim, la data de 1 ianuarie 2019.

„În momentul de faţă toată lumea este confuză, iar angajatorii fac calculele pentru bugetul de anul viitor după calculele estimative în funcţie de vârsta angajaţilor. În plus, la noi în branchuri au venit deja foştii angajaţi să ne ceară adeverinţe de vechime, sunt oameni informaţi şi ştiu că va creşte salariul minim, astfel că ne aşteptăm în următoarea perioadă la un val de astfel de cereri din partea lor şi suntem pregătiţi pentru asta“, a spus Felix Toma, country manager al companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România.

Potrivit Ziarului Financiar, în momentul de faţă, peste 36% din totalul celor 2,1 milioane de angajaţi care primesc salariul minim au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui să primească un salariu minim diferenţiat de la 1 ianuarie 2019. Este vorba de un total de 785.000 de salariaţi.

Salariul minim pe economie ar urma să crească, din nou, de la 1 ianuarie 2019, până la suma de 2.050 de lei brut, netul urmând a fi de aproximativ 1250 de lei. Potrivit programului de guvernare al PSD pentru perioada 2018-2020, salariul minim ar urma sa crească o dată pe an.

Citeşte mai multe despre:   salariu minim,   adeverinta,   vechime in munca,   majorarea salariului minim