Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cea mai mare bancă americană, obligată să despăgubească foști deținuți

Cea mai mare bancă americană, obligată să despăgubească foști deținuți

Un articol de: - 04 Aug 2016, 10:02
Cea mai mare bancă americană, obligată să despăgubească foști deținuți foto: nytimes.com Economic

Cea mai mare bancă din Statele Unite ale Americii după active, JPMorgan Chase, se vede pusă în postura de a despăgubi foști deținuți, după ce, în 2008, a câștigat un program guvernamental prin care le puteau furniza foștilor deținuți ai tuturor închisorilor federale din țară carduri de debit neplătite, nereîncărcabile, pe care aceştia le puteau utiliza pentru a accesa fonduri câştigate sau transferate lor în timpul detenţiei, potrivit zf.ro.

Mai exact, scopul programului era acela de a-i ajuta pe deținuți să se reintegreze în societate. Ceea ce s-a întâmplat, de fapt, a fost că banca a profitat de situația deținuților și a introdus o serie de comisioane extrem de mari. Văzându-se în această situație, deținuții au luat măsuri.

"Oamenii aceştia nu au avut de ales. Au fost nevoiţi să accepte aceste carduri, altfel nu aveau acces la bani", a explicat Ken Grunfeld, avocat la Golomb & Honik.

În acest context, JPMorgan s-a văzut obligată să plătească 446.822 de dolari pentru a despăgubi mii de foşti deţinuţi, precum şi până la 250.000 de dolari sub formă de comisioane şi costuri.

"Totul legat de sistemul închisorilor fe­de­rale este menit să te facă treptat să-ţi pierzi orice speranţă. Să revii acasă şi să încerci să-ţi încropeşti o viaţă sta­bilă şi să devii victima acestei bănci foar­te avute", este de neconceput, a mărturisit un fost deținut.

Citeşte mai multe despre:   Bancă,   SUA,   despăgubiri,   detinuti