Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OMV Petrom, cea mai mare DESPĂGUBIRE din istoria asigurărilor în România!

OMV Petrom, cea mai mare DESPĂGUBIRE din istoria asigurărilor în România!

Un articol de: B1.ro - 19 Mar 2018, 14:29
OMV Petrom, cea mai mare DESPĂGUBIRE din istoria asigurărilor în România! Economic

OMV Petrom a primit cea mai mare despăgubire plătită vreodată de firmele de asigurări din România, cu suma record de de 161 de milioane de lei (35 milioane de euro).

Banii vin ca urmare a a pierderilor cauzate de oprirea accidentală, din 2016 şi 2017, a termocentralei de la Brazi. Compania a primit deja 25 de milioane de euro, din cele aproape 35 de milioane care trebuie sa-i intre în conturi.

Daunele plătite acoperă atât costul transformatoarelor, cât şi pierderea cauzată companiei prin faptul că nu a produs şi vândut energie electrică, scrie economica.net.

Unul dintre cele două grupuri ale centralei a fost oprit pentru că s-a defectat un transformator, în toamna anului 2016. Iar în urmă cu un an, a fost oprit şi al doilea, aşa că centrala a fost oprită în totalitate.

Centrala de la Brazi asigură aproape 10% din consumul national de electricitate al ţării, având o putere instalată de 860 MW.

Precedentul record de daună plătită era deţinut de complexului comercial Dragonul Roșu, când Generali Asigurări a dat 13 milioane de euro ca urmare a unui incendiul ce a avut loc în 2010.

Citeşte mai multe despre:   OMV PETROM,   Brazilia