Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cei mai bogaţi 1% dintre oameni controlează mai mult de 48% din bogăţia lumii

Cei mai bogaţi 1% dintre oameni controlează mai mult de 48% din bogăţia lumii

Un articol de: - 15 Oct 2014, 13:22
Cei mai bogaţi 1% dintre oameni controlează mai mult de 48% din bogăţia lumii Foto: docbrown.info Economic
Inegalitatea dintre categoriile sociale se adânceşte, bogaţii devenind pe zi ce trece tot mai bogaţi, atrage atenția banca elveţiană Credit Suisse, care publică un raport ce arată că cei mai bogaţi 1% dintre oameni controlează mai mult de 48% din bogăţia lumii.

Faptul că averea celor înstăriţi creşte într-un ritm mult mai accelerat decât veniturile celorlalţi cetăţeni ar putea genera o nouă recesiune, avertizează instituția de credit.

Mai mult, potrivit The Guardian, jumătate din populaţia planetei deţine doar 1% din bogăţia lumii, un fapt, de asemenea îngrijorător.

Raportul arată că cea mai mare problemă a inegalităţii este în Marea Britanie, singura ţară din grupul G7, al celor mai industrializate state, în care diferența dintre săraci şi bogaţi s-a adâncit în secolul 21.

Un alt raport, publicat de ONG-ul britanic Oxfam la începutul acestui an, arăta că cei mai bogaţi 85 de oameni din lume aveau o avere cumulată de 1.000 de miliarde de lire sterline, adică cât au, împreună, cei mai săraci 3,5 miliarde de locuitori ai Terrei.