Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cele mai mari 500 de companii din Statele Unite țin profituri de peste 2,1 trilioane de dolari în conturi din afara țării pentru a evita taxele

Cele mai mari 500 de companii din Statele Unite țin profituri de peste 2,1 trilioane de dolari în conturi din afara țării pentru a evita taxele

Un articol de: - 06 Oct 2015, 11:24
Cele mai mari 500 de companii din Statele Unite țin profituri de peste 2,1 trilioane de dolari în conturi din afara țării pentru a evita taxele Foto: monitorulab.ro Economic

Cele mai mari 500 de companii americane dețin profituri de peste 2,1 trilioane (2.100 de milioane) de dolari în conturi din afara țării pentru a evita taxele. Acestea ar datora împreună 620 de miliarde de euro, daca ar repatria fondurile, relatează HTC News.

Potrivit unui studiu condus de două grupuri non-profit, aproximativ trei sferturi din firmele din topul Forbes al celor mai mari companii americane operează în subisidare din Bermude, Irlanda, Luxemburg sau Olanda.

“Cel puțin 358 de companii, 72% dintre cele din Fortune 500, operau în subsidiare în paradisuri fiscale la sfârșitul anului 2014. Astfel spus, aceste 358 de firme țin cel putin 7.622 de subsidiare în paradisuri fiscale”, se mai spune în analiza celor două ONG-uri.

Una dintre aceste companii este Apple, care ține 181,1 miliarde de dolari în afara Statelor Unite, mai mult decât orice altă companie. Aceasta ar datora taxe de 59,2 miliarde dacă ar aduce banii înapoi  în țară.

O altă companie gigant este MIcrosoft, care deține 108,3 miliarde de dolari în cinci locații din afara Statelor Unte. Potrivit aceluiași studiu, compania farma deține  74 miliarde de dolari în 151 de subsidiare.

Citeşte mai multe despre:   taxe,   apple,   Microsoft