Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Centrul de reciclare EcoRampa va fi extins în toată țara

Centrul de reciclare EcoRampa va fi extins în toată țara

Un articol de: - 21 Mai 2011, 17:18
Centrul de reciclare EcoRampa va fi extins în toată țara Foto: telenews.ro Economic

Primul centru de colectare selectivă pe zece fluxuri diferite de deşeuri, EcoRampa, va fi extins în acest an în alte 4 oraşe din ţară, informează Green Report.

Centrul EcoRampa este prezent doar în Capitală, fiind situat pe şoseaua Odăii nr. 367 şi alimentat cu energie provenită de la două panouri solare.

Cei interesaţi de protejarea mediului pot recicla la EcoRampa materiale precum hărtie, carton, plastic, sticlă albă, sticlă colorată, metale feroase şi neferoase, anvelope, deşeuri electrice, becuri, lămpi, baterii uzate şi textile.

EcoRampa este un proiect realizat de asociaţia Environ, în colaborare cu Primăria Sectorului 1 şi Romprest, fiind unicul asemenea proiect la nivel naţional, valoarea investiţie ajungând la 150.000 de euro.

Dezvoltatorii proiectului s-au gândit şi la cei mici, creând un loc de joacă menit să îi atragă pe bucureştenii cu copii la noul centru.  

După ce Executivul a modificat legea privind deşeurile electrice şi electronice anul trecut (DEEE), autorităţile locale vor fi acum nevoite să înfiinţeze un asemenea centru de colectare în fiecare localitate, iar în oraşele mari, un centru pentru fiecare 50.000 de locuitori.

Citeşte mai multe despre:   mediu