Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CFR a lansat licitația pentru reparațiile la Podul Constanța. Compania pune la bătaie 3,5 milioane de lei

CFR a lansat licitația pentru reparațiile la Podul Constanța. Compania pune la bătaie 3,5 milioane de lei

Un articol de: Andrei Stan - 05 Apr 2019, 17:48
Economic

CFR SA, compania care administrează reţeaua de căi ferate din România, anunță că a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii şi consolidare a podului de cale ferată aflat în Bucureşti, pe magistrala Bucureşti – Constanţa.

Valoarea totală estimată a contractului este de aproape 3,5 milioane de lei fără TVA, din care 101.175 lei pentru servicii de proiectare şi 3,39 milioane de lei fără TVA pentru execuţia lucrărilor, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, potrivit unui comunicat al CFR.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 07 mai 2019, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.30, iar durata contractului este de 8 luni de la semnare, din care două luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie.

"Dat fiind faptul că podul feroviar de la km 4+327 reprezintă unobiectiv de utilitate publică, cu o importanţă deosebită atât pentru traficul feroviar, cât şi pentru cel rutier, CFR SA a analizat şi a stabilit un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic nici în circulaţia trenurilor, nici în circulaţia rutieră", precizează compania în comunicat.

Podul Constanța se află într-o stare critică de mai bine de un an, ca urmare a exfolierii stâlpilor de susţinere. 

În noiembrie 2018, o bucată de beton din tavanul podului s-a desprins şi a căzut pe capota unei maşini prinse în ambuteiaj. În autoturism se aflau un bărbat cu fiul său în vârstă de 3 ani.

Citeşte mai multe despre:   CFR,   Podul Constanta
 
 
 
Loading...