Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cheltuieli enorme din banii publici: Angajații ANCOM fac deplasări în străinătate ”în interes de serviciu” pe sute de mii de euro (FOTO)

Cheltuieli enorme din banii publici: Angajații ANCOM fac deplasări în străinătate ”în interes de serviciu” pe sute de mii de euro (FOTO)

Un articol de: - 20 Iun 2017, 09:23
Cheltuieli enorme din banii publici: Angajații ANCOM fac deplasări în străinătate ”în interes de serviciu” pe sute de mii de euro (FOTO) Foto: profit.ro Economic

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituția care monitorizează și reglementează piața comunicațiilor în România, a cheltuit anul trecut peste 300.000 de euro pentru deplasări la conferințe, simpozioane sau alte evenimente de acest gen, potrivit unor documente publicate de Știripesurse.ro

Este vorba despre nu mai puțin de 250 de deplasări făcute în toată lumea, de la Washington DC, până în republica africană Benin sau în Finlanda. 

Câteva exemple de astfel de deplasări sunt următoarele: 2 săptămâni în Montreal; 1 săptămână în Benin, o republică africană pentru a studia dezvoltarea digitală în teritoriu; 1 săptămână în Finlanda, două persoane; 3 zile la Atena, 2 persoane; o deplasare a 2 persoane din Direcția Juridică în Washington DC (durată neprecizată) pentru a învăța limbajul tehnic de specialitate în comunicații. Acesta deplasare a costat 22 000 de lei. 

De altfel, cheltuielile făcute cu aceste deplasări sunt descrise ca fiind ”foarte mari” chiar și în documentele interne ale ANCOM. De asemenea, surse apropiate structurii Agenției susțin că organigrama este supraîncărcată pentru a face loc celor angajați „pe pile”.

ANCOM a intrat recent în atenția opiniai publice după ce Guvernul a schimbat procedura de numire a conducerii instituției, președintele României fiind exclus din procesul de luare a deciziei. 

Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Foto: stiripesurse.ro

Citeşte mai multe despre:   angajati