Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic China, pregătită să cumpere datoria europeană pe fondul agravării crizei

China, pregătită să cumpere datoria europeană pe fondul agravării crizei

Un articol de: - 31 Aug 2012, 16:44
China, pregătită să cumpere datoria europeană pe fondul agravării crizei Foto: in2eastafrica.net Economic

China este pregătită să cumpere mai multe obligațiuni de stat de la Uniunea Europeană în contextul înrăutățirii crizei de pe continent, care afectează economia globală, a anunțat, joi, premierul Wen Jiabao, citat de Reuters. Criza datoriilor, care a afectat exporturile și a încetinit creșterea Chinei, au fost principalele subiecte abordate de cancelarul german Angela Merkel la Beijing, în cadrul întâlnirii cu premierul Wen Jiabao.

Wen a declarat că Beijingul este dispus să suporte în continuare zona euro lovită de criza datoriilor, și va intensifica discuțiile cu Troika - Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional, pentru ajutorarea națiunilor din zona euro.

China este dispusă, cu condiția unei evaluări complete a riscurilor, să continue să investească pe piața datoriei zonei euro și să întărească discuțiile cu Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional și alte istituții cheie pentru a ajuta țările îndatorate din zona euro”, a declarat premierul după întâlnirea cu Angela Merkel.

We a mai spus că rămâne îngrijorat în privința crizei din zona euro. ”Criza europeană a datoriilor a continuat să se înrăutățească și îngrijorează comunitatea internațională. Sincer vorbind, și eu sunt îngrijorat”.

În cadrul întâlnirii, Merkel și Wen au semnat și o serie de acorduri și contracte comerciale, inclusiv un contract prin care China va cumpăra 50 de aeronave Airbus în valoare de 3,5 miliarde dolari, plus o înțelegere privind un proiect de investiții de mai multe milioane de dolari între Volkswagen AG și producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii ZTE.

Citeşte mai multe despre:   China,   Angela Merkel