Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic China protestează față de protecționismul SUA în sectorul oțelului

China protestează față de protecționismul SUA în sectorul oțelului

Un articol de: - 29 Iun 2016, 09:17
China protestează față de protecționismul SUA în sectorul oțelului Foto:China Xinhua News Economic

Ministerul chinez al Comerțului a avertizat Statele Unite că afectează interesele companilor atât din SUA cât și din alte țări și că ar trebuie să fie mai prudente când foloses măsuri de remediere comercială în sectorul oțelului.

Vineri, Comisia de Comerț Internațional a SUA a decis că industria sa internă este "afectată material" de importurile de oțel rezistent la coroziune produs în China, India, Italia și Republica Coreea.

Într-o hotărâre de luna trecută, Departamentul de Comerț al SUA a stabilit nivelul taxei antidumping de 209,97 procente și nivelul taxei compensatorii de cel puțin 39,05 la sută pentru produsele din China.

Decizia finală de vineri a fost a doua făcută de autoritatea de comerț a SUA împotriva importurilor de oțel chinez de săptămâna trecută, potrivit China Xinhua News.

Miercuri, Statele Unite au decis să impună antidumping și taxe compensatorii la produse din oțel laminate la rece din China.

Taxele mari vor forța ieșirea de piața SUA a acestor două tipuri de produse chineze și vor afecta interesele exportatorilor chinezi, care și-au exprimat nemulțumirea, a spus MOC într-un comunicat.

China ia și va continua să ia toate măsurile posibile, inclusiv adresând plângeri la Organizația Mondială a Comerțului, pentru a cere tratament corect pentru întreprinderile chineze și a le proteja interesele, se arată în comunicat.

Pe termen lung, măsurile protecționiste ale SUA vor face propria industria a oțelului mai puțin competitivă și astfel își pot afecta propria economie, avertizează comunicatul.
Dificultățile actuale experimentate în industrua oțelului din întreaga lume sunt rezultatul crizei financiare globale și recurgerea la măsuri protecționiste frecvente nu va ajuta la rezolvarea acestui subiect, potrivit MOC.

Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Citeşte mai multe despre:   China,   SUA