Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic China riscă să intre într-o criză bancară din cauza preţurilor imobiliare tot mai ridicate

China riscă să intre într-o criză bancară din cauza preţurilor imobiliare tot mai ridicate

Un articol de: - 09 Mar 2011, 14:49
China riscă să intre într-o criză bancară din cauza preţurilor imobiliare tot mai ridicate Foto: alfin2100.blogspot.com Economic

Din cauza volumului mare de credit acordate de bănci şi a preţurilor imobiliare în creştere, China riscă să intre într-o criză bancară până la mjilocul lui 2013, arată Gândul.

Potrivit sursei precizate, băncile chineze au provocat creşteri record ale preţurilor proprietăţilor imobiliare, din cauza extinderilor creditelor care au atins 2,7 mii de miliarde de dolari.

Programul de stimulare a economiei, implementat de statul chinez ar putea duce la o criză sistemică. O criză sistemică se produce atunci când tot capitalul agreat al creditorilor este consumat, numărul de credite neplătite creşte, iar insituţiile financiare şi corporaţiile au dificultăţi în a-şi onora, la timp, contractele.

Conform unor analişti finaniciari, China ar putea să se confrunte cu un risc sistemic care ar putea duce la înlăturarea sistemului bancar.

Sursa menţionată mai arată că în momentul de faţă, în China preţurile imobilelor sunt foarte ridicate, iar cei care îşi permit să achiziţioneze o casă sunt foarte puţini.

Citeşte mai multe despre:   China