Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Chițoiu: Prețul energiei pentru marii consumatori, stabilit în funcție de numărul de angajați, profitabilitate sau nivelul exporturilor

Chițoiu: Prețul energiei pentru marii consumatori, stabilit în funcție de numărul de angajați, profitabilitate sau nivelul exporturilor

Un articol de: - 20 Iul 2012, 16:30
Chițoiu: Prețul energiei pentru marii consumatori, stabilit în funcție de numărul de angajați, profitabilitate sau nivelul exporturilor Foto: evz.ro Economic

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că firmele mari vor putea cumpăra energie de pe piața liberă la prețuri ajustate, în funcție de numărul de angajați, profitabilitate sau nivelul exporturilor.

În același timp, micii consumatori nu vor mai beneficia de tarife reglementate, a mai spus ministrul, potrivit Mediafax.

„Industria nu poate să cumpere la preţul pieţei. (...) Preţul care se practică pentru vânzarea energiei electrice, nu numai de către Hidroelectrica, dar şi de celelalte companii pentru industrie va fi preţul raportat la piaţa concurenţială, dar cu anumite corecţii, în funcţie de numărul de locuri de muncă, de profitabilitate, de volumul exporturilor”, a spus Daniel Chițoiu.

Ministrul a amintit că a solicitat efectuarea unei analize de către ANRE care să releve cantitățile de energie livrată de către sistemul energetic pe piața reglementată.

Am avut o discuţie cu noul preşedintele al ANRE încă de acum trei săptămâni şi am solicitat să facă o analiză asupra cantităţii care se livrează de către sistemul energetic în piaţa reglementată. În prezent, după cum ştiţi, din 56 TWh energie electrică produsă în România, 28 TWh, adică jumătate, sunt livraţi în piaţa reglementată şi acoperă energia electrică furnizată populaţiei, instituţiilor publice, acoperă pierderile din sistem şi mai sunt o categorie de beneficiari din domeniul industrial”, a spus Chiţoiu.

Totodată, ministrul susține că a solicitat reducerea cantității de energie livrată pe piața reglementată la nivelul minim posibil, astfel încât să fie acoperite numai livrările către populație și instituțiile publice.

Daniel Chițoiu a precizat că analiza solicitată ANRE va fi finalizată în curând, urmând ca săptămâna viitoare să se organizeze o întâlnire pentru a se discuta rezultatele evaluării.
 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Chiţoiu,   energie,   energie electrica,   ministrul Economiei