Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Christine Lagarde: FMI nu va cere Greciei noi economii bugetare sau tăieri nediferenţiale ale pensiilor şi salariilor

Christine Lagarde: FMI nu va cere Greciei noi economii bugetare sau tăieri nediferenţiale ale pensiilor şi salariilor

Un articol de: - 10 Oct 2013, 22:56
Christine Lagarde: FMI nu va cere Greciei noi economii bugetare sau tăieri nediferenţiale ale pensiilor şi salariilor Foto: theguardian.com Economic

Christine Lagarde a anunțat, joi, că Fondul Monetar Internațional (FMI) nu va cere Greciei noi economii bugetare și nici tăieri nediferenţiale ale pensiilor şi salariilor, relatează AFP.

Declarațiile directorului general al FMI vin în urma amariției unor astfel de informații în presa elenă.

"Dacă vor fi necesare noi măsuri, pot să vă spun un lucru, că nu vor fi sub forma unor noi măsuri bugetare sau de reduceri generalizate, nediferenţiale, ale salariilor şi pensiilor", a afirmat Lagarde.

Troica creditorilor Greciei (FMI, Comisia Europeană şi BCE) efectuează un nou audit al finanţelor ţării, pentru a decide furnizarea sau nu a unei noi tranşe de împrumut, în cadrul planului de salvare convenit în primăvara anului trecut în schimbul unei austerităţi drastice.

La sfârşitul lunii septembrie, FMI şi Comisia Europeană au anunţat o pauză a discuţiilor cu autorităţile elene, din motive tehnice.

Însă, Lagarde a dat asigurări că este prematur de anticipat concluziile delegaţiei, care va reveni la Atena la sfârşitul lunii octombrie.

FMI estimează că datoria publică a Greciei va scădea uşor în 2014, la 174% din PIB.

Citeşte mai multe despre:   Christine Lagarde,   FMI,   Grecia,   pensii,   salarii