Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Christine Lagarde vrea mai multe femei în fruntea marilor instituții bancare și modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor

Christine Lagarde vrea mai multe femei în fruntea marilor instituții bancare și modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor

Un articol de: - 06 Mai 2015, 18:57
Foto: contribuables.org Economic

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional vrea modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor, mai precis, cere eliminarea stimulentelor distrorsionate care au dus la criza financiară, scrie Agerpres.

Autoritățile americane, europene și din Marea Britanie au solicitat băncilor să fie mai ponderate când vine vorba de recompensele acordate angajaților. Uniunea Europeană a introdus o regulă de limitare a bonusurilor la 200% din salariul de bază.

"Stimulentele legate de metodele de recompensare trebuie să se modifice astfel încât recompensele să nu mai fie legate de acțiunile pe termen imediat precum și de asumarea de riscuri excesive", spune Lagarde.

Directorul FMI subliniază că bonusurile ar trebui acordate în funcție de performanțele pe termen lung și de soliditatea companiei. În cazul în care angajații se abat de la reguli și afectează performanțele companiei ar trebui să fie obligați să returneze bonusurile.

Lagarde este de părere că pentru îmbunătățirea stabilității financiare este necesar ca mai multe femei să se regăsească în fruntea marilor instituții financiare.

În privința cifrelor care atestă acest lucru, 20% din pozițiile consiliilor de administrație ale băncilor sunt ocupate de femei, iar 3% dintre reprezentantele genului feminin conduc băncile de pe poziția de director.

Citeşte mai multe despre:   Christine Lagarde,   Uniunea Europeana
 
 
 
Loading...