Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cine sunt "Isăreștii" locali? De la cel mai bine la cel mai modest remunerat guvernator de bancă centrală din lume

Cine sunt "Isăreștii" locali? De la cel mai bine la cel mai modest remunerat guvernator de bancă centrală din lume

Un articol de: - 11 Aug 2016, 14:21
Cine sunt "Isăreștii" locali? De la cel mai bine la cel mai modest remunerat guvernator de bancă centrală din lume Economic

De cele mai multe ori, salariile guvernatorilor de bănci centrale sunt făcute publice, iar în contextul scandalului iscat pe marginea remunerației guvernatorului BNR Mugur Isărescu, jurnaliștii de la HotNews au realizat un material în care prezintă cu exactitate cât câștigă și alți guvernatori ai lumii.

Ungaria: Guvernatorul băncii centrale este plătit cu 16.000 de euro pe lună în timp ce viceguvernatorul poate să ia până la 90% din salariu, anume 14.400 de euro. În plus, Guvernatorul e numit de președinte, la propunerea premierului, având un mandat de 6 ani.

Bulgaria: Guvernatorul Dimitar Radev și-a redus singur salariul, la 7857 de euro pe lună, de la peste 22.000 de euro pe lună, față de cât lua fostul guvernator. Guvernatorul și viceguvernatorii sunt aleși de Parlament, dar ceilalți 3 membri ai boardului sunt numiți de Președinte.

Banca Centrală Europeană: Mario Draghi a câștigat 385.860 de euro în 2015, față de ceilalți, Benoît Coeuré, Peter Praet, Yves Mersch și Sabine Lautenschläger, adică 275.604 de euro.

Germania: Jens Weidmann a câștigat 436.355 euro în 2015.

Anglia: Mark Carney este, probabil, cel mai bine plătit guvernator, acesta câștigat peste un milion de euro în decursul anului precedent.

FED: Janet Yellen a câștigat 201.700 dolari în 2015, în contextul în care salariul nu și-l dă singură, ci e votat de Congresul american.

Irlanda: Philip Lane, a câștigat 254.048 de euro în 2015, iar adjunctul său, cel care se ocupă de supravegherea bancară, a produs 310.000 de euro.

India: Raghuram Rajan, cel care a prezis cu exactitate criza financiară din 2008, este, cel mai probabil, cel mai modest remunerat guvernator, acesta câștigând sub 3000 de euro lunar.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   guvernator