Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următoarele 12-18 luni

Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următoarele 12-18 luni

Un articol de: - 26 Iul 2012, 13:04
Citigroup: Grecia are 90% şanse să iasă din zona euro în următoarele 12-18 luni Foto: clevercoinsonline.com Economic

Reprezentanții conglomeratului financiar internațional Citigroup Inc. consideră că Grecia are 90 la sută șanse să părăseascăzona euro în următoarele 12-18 luni, din cauza slăbiciunilor economice și a consecințelor pe care acestea le au pentru zona euro.

Anterior, Citigrup considera că există 50 la sută șanse ca statul elen să iasă din uniunea moentară, care cuprinde 17 state, ca apoi să crească procentul la 75% probabilitate de a părăsi zona euro în următoarele două sau trei trimestre – adică, până la 1 ianuarie 2013, relatează Bloomberg.

Așa-numita torică de creditori internaționali ai Greciei – Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional – se află la Atena săptămâna aceasta, pe fondul dubiilor că Grecia va atinge țintele de deficit și a opoziției Germaniei și a altor state euro de a mai oferi bani Greciei dacă se va întâmpla aceasta.

„Înaintea alegerilor din Grecia, membrii troicăi erau dispuși să fie răbdători, în timp ce Grecia nu respecta programul așteptând ca alegerile să dea un guvern capabil și dornic să pună programul înapoi pe drumul bun. Acum este destul de clar că aceste așteptări nu au fost îndeplinite,” a declarat economistul șef pentru Europa de vest de la Citigroup, Michael Saunders

Mai mult, problemele care se agravează din Spania și Italia ar putea să îi facă pe politicienii europeni să fie mai putin dornici să ajute o țară care nu își atinge țintele, spun cei de la Citigroup. Chiar și cu programul de salvare a băncilor spaniole, atât Spania cât și Italia vor avea nevoie de o formă de ajutor până la sfârșitul anului 2012.