Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu dă asigurări că sunt bani pentru organizarea alegerilor anticipate: "În buget avem fond de rezervă un miliard de lei"

Florin Cîțu dă asigurări că sunt bani pentru organizarea alegerilor anticipate: "În buget avem fond de rezervă un miliard de lei"

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Ian 2020, 17:26
Foto: gov.ro Economic

Guvernul are destui bani asigurați pentru ca alegerile parlamentare să poate fi organizate anticipat, dă asigurări ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

"În buget avem fond de rezervă un miliard de lei tocmai pentru două scrutinuri, pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare. Banii sunt acolo pentru alegeri", a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat pe tema anticipatelor, conform economica.net.

În schimb, ministrul Finanțelor a arătat că și dacă vor fi eliminate pensii speciale tot nu vor fi suficienți bani pentru dublarea alocațiilor.

"Nu este, este un impact sub un miliard de lei, nu ajunge. Sunt alte surse în buget, dar le vom discuta atunci. Asta facem acum, căutăm surse pentru implementarea legii cu dublarea alocaţiilor", a susţinut Cîţu.

Despre posibilitatea continuării Programului "Prima Casă", el a menţionat că nu ştie dacă va mai fie nevoie de el, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.

"Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a mai spus Cîţu.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Ministerul Finantelor