Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic PNL arată dezastrul provocat de Guvern în buget: Până la finalul anului gaura de la venituri va ajunge la aproape 20 de miliarde de lei (VIDEO)

PNL arată dezastrul provocat de Guvern în buget: Până la finalul anului gaura de la venituri va ajunge la aproape 20 de miliarde de lei (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 15:06
PNL arată dezastrul provocat de Guvern în buget: Până la finalul anului gaura de la venituri va ajunge la aproape 20 de miliarde de lei (VIDEO) Economic

PNL a condamnat prin vocea senatorului Florin Cîţu felul în care guvernul PSD gestionează bugetul ţării şi arată o nouă minciună marca Liviu Dragnea.

"Trebuie să semnalăm că Liviu Dragnea a minţit în 2018, a trecut de mult momentul în care trebuia să vină în Parlament cu proiectul bugetului pe anul următor. De abia avem rectificarea pentru ultima parte a acestui an. Din nou încalcă legea finanţelor publice. Ne-am obişnuit să nu respecte legea", a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a remarcat o premieră istorică negativă pentru România, PSD a tăiat bani atât de la Educaţie cât şi de la Sănătate.

"Cred că este pentru prima dată în perioada postdecembristă când PSD taie bani de la Educaţie şi Sănătate prin rectificarea bugetară. Şi taie banii şi de la Transporturi, dar cu asta ne-am mai obişnuit, premiera este că taie bani de la Educaţie şi Sănătate. Cred că este momentul ca Liviu Dragnea să vin şi să îşi ceară scuze în faţa profesorilor şi educatorilor", a precizat Florin Cîţu.

Rectificarea bugetară a generat şi un dezastru ce are loc la capitolul venituri sub guvernarea PSD-ALDE. Astfel, Cîţu susţine că până la finalul anului gaura va ajunge la 20 de miliarde de lei.

"În această rectificare bugetară bomba apare abia atunci când ne uităm la ce se întâmplă cu veniturile la buget. După 9 luni de zile ştim clar din datele Ministerul Finanţelor că exista o gaura la buget de 12 miliarde de lei. Astăzi, după ce avem cifrele pe rectificarea bugetară care sunt totuşi parţiale, dar estimările arată că până la sfârşitul anului această gaura la venituri se va dubla şi vorbim de o gaură de venituri de aproape 20 de miliarde de lei. Asta înseamnă că bugetul la începutul a fost supradimensionat. De ce ar face cineva aşa ceva? Pentru a ascunde faptul că deficitul bugetar nu se încadrează şi în timpul anului prin rectificări încearcă să rezolve această problemă", a declarat Florin Cîţu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Florin Citu,   PSD,   Liviu Dragnea