Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Clasificarea orașelor și municipiilor, modificată după 25 de ani! Decizia Guvernului ține de buzunarul aleșilor locali (FOTO)

Clasificarea orașelor și municipiilor, modificată după 25 de ani! Decizia Guvernului ține de buzunarul aleșilor locali (FOTO)

Un articol de: - 10 Aug 2016, 14:23
Clasificarea orașelor și municipiilor, modificată după 25 de ani! Decizia Guvernului ține de buzunarul aleșilor locali (FOTO) foto: .b365.ro Economic

Clasificarea orașelor și municipiilor raportate la numărul de locuitori urmează să fie schimbată după 25 de ani, potrivit profit.ro. Pentru realizarea acestei schimbări va fi luate în calcul numărul de locuitori de la data de 1 iulie a anului 2015, stabilit de INS.

 Noua clasificare pregătită de Guvern:

Guvernul a oferit un argument pe cât de simplu, pe atât de pragmatic, în luarea acestei decizii. Mai exact, tehnocrații se gândesc la indemnizațiile primarilor, viceprimarilor și secretarilor unei unități administrativ-teritoriale sunt calculate în funcție de categoriile municipiilor, orașelor și comunelor, iar hotărârea din 1991 "nu mai corespunde".

În acest moment, orașele și municipiile sunt clasificate astfel:

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   salarii,   primarie