Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Claudiu Năsui anunță noi membri în Consiliul de Administrație al Metrom. Compania are datorii de 93 de milioane de lei

Claudiu Năsui anunță noi membri în Consiliul de Administrație al Metrom. Compania are datorii de 93 de milioane de lei

Un articol de: George Lupu - 08 Iun 2021, 10:15
Claudiu Năsui anunță noi membri în Consiliul de Administrație al Metrom. Compania are datorii de 93 de milioane de lei Foto: Inquam Photos / Ruxandra Nitescu Economic

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a anunțat marți trei noi membri în Consiliul de Administraţie al companiei  Metrom. Este vorba despre Octavian Barbu, Daniela Constantinescu şi Ştefan Tănase.

Despre companie, Claudiu Năsui a adus în discuție datoriile acumulate. Potrivit acestuia, anul trecut Metrom a avut o pierdere de 7,8 milioane de lei. Are datorii de 93 milioane lei, marea majoritate la bugetul de stat (77 milioane de lei).

"De anul acesta a început reforma companiilor de stat. Primul pas este să facem toate numirile pe bază de competenţă. Adică oameni profesionişti, care au demonstrat deja în mediul privat. Numirile nu se mai fac pe şest ca şi până acum. Facem publice CV-urile pentru fiecare companie. Azi vă scriu despre societatea Metrom, o companie de stat pe pierderi şi cu datorii mari.

Anul trecut a avut o pierdere de 7,8 milioane de lei. Are datorii de 93 milioane lei, marea majoritate la bugetul de stat (77 milioane de lei). O poveste tristă, dar comună la multe companii de stat. De aceea, este nevoie de profesionişti cu competenţe variate şi complementare. Din 3 locuri în Consiliul de Administraţie, avem un specialist în drept/HR/restructurare, un specialist în finanţe/contabilitate/audit şi un specialist în domeniul în care activează compania", a scris Năsui pe Facebook.

Noi membrii ai consiliului de administrație sunt:

1. Octavian Barbu (https://cutt.ly/Barbu) - experiență în procese de restructurare și reorganizare și în procesele de tip B2B, membru în TMAI (Turnaround Management Association International), practician în insolvență.

2. Daniela Constantinescu (https://cutt.ly/Constantinescu2) - senior auditor în companii de top, are certificat ACCA, cunoaște standardele internaționale de raportare financiară și are experiență în auditarea companiilor din diverse sectoare de activitate, precum producție, construcții și servicii.

3. Ștefan Tănase (https://cutt.ly/Tanase) - absolvent al Academiei Tehnice Militare, specialist în domeniul achizițiilor publice, are competențe în managementul proiectelor tehnice și de inginerie a sistemelor.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Nasui,   datorii la buget