Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Coca-Cola: Vânzările din România au scăzut pe fondul condițiilor economice dificile, cuplate cu tensiunile politice

Coca-Cola: Vânzările din România au scăzut pe fondul condițiilor economice dificile, cuplate cu tensiunile politice

Un articol de: - 22 Aug 2012, 11:55
Coca-Cola: Vânzările din România au scăzut pe fondul condițiilor economice dificile, cuplate cu tensiunile politice Foto: Exclusivnews.ro Economic
Condițiile macroeconomice dificile alături de tensiunile recente de pe scena politică au condus la o scădere ușoară a volumului vânzărilor Coca-Cola Hellenic în România, în primul semestru al anului, se arată într-un comunicat făcut public marţi de companie, cel mai mare îmbuteliator Coca-Cola din Europa.

"Volumele din România au scăzut cu un procentaj scăzut de o cifră (sub 5% - n.r.) în ambele perioade analizate (primul semestru, trimestrul al doilea). Cuplate cu incertitudinile politice recente, condiţiile economice rămân dificile", potrivit comunicatului citat de Mediafax, care prezintă rezultatele grupului elen în prima jumătate a anului.

Totuși, s-au înregistrat și creșteri ușoare ale vănzărilor sub brandul Coca-Cola, în special în cazul sortimentului Coca-Cola Zero. Acesta a avansat cu 36% în România, precizează compania elenă. De asemenea, a crescut semnificativ ponderea vânzărilor de produse consumate la o singură servire.

Compania Coca-Cola Hellenic arată, în cadrul aceluiași comunicat, că în trimestrul al doilea şi-a majorat cota de piaţă în România pe segmentul băuturilor acidulate atât ca volum, cât şi ca valoare a vânzărilor.

Pe plan internaţional, grupul elen a vândut în prima jumătate a lui 2012 peste un miliard de navete de băuturi răcoritoare şi ape minerale, cifre în scădere cu 2% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile Coca-Cola Hellenic au înregistrat o creștere de 1%, la 3,4 miliarde euro, iar cheltuielile operaţionale au urcat cu 5%, la 2,19 miliarde euro, se mai arată în comunicat. Profitul net al companiei a scăzut la 25%, de la 146 milioane euro la 109 milioane euro.

Coca-Cola Hellenic are patru fabrici în România - la Timişoara, Iaşi, Ploieşti şi Vatra Dornei. Coca-Cola Hellenic România îmbuteliază băuturi răcoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), apă (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), nectaruri (Cappy Nectar), ceaiuri (Nestea), cafea (Illy) și băuturi energizante (Burn).