Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Combinatele din Turnu Măgurele şi Slobozia vor fi închise în aprilie

Combinatele din Turnu Măgurele şi Slobozia vor fi închise în aprilie

Un articol de: - 29 Mar 2011, 14:56
Combinatele din Turnu Măgurele şi Slobozia vor fi închise în aprilie Foto: qmagazine.ro Economic

Grupul InterAgro, condus de omul de afaceri, Ioan Niculae, va închide la 1 aprilie combinatul chimic de la Turnu Măgurele, şi pe 8 aprilie, pe cel din Slobozia, informează Mediafax.

Niculae a motivat închiderile prin lipsa unei strategii în domeniul energiei şi gazelor naturale pentru industrie.

Un motiv important este acela că Guvernul nu a mai acordat fermierilor ajutorul de de 400 de lei pe hectar, pentru îngrăsăminte chimice, aşa cum îşi luase angajamentul faţă de Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, pe 27 ianuarie.

"După această dată (8 aprilie, n.r.) toate cele şase combinate în care InterAgro procesează gazele naturale - cinci combinate producătoare de îngrăşăminte şi un combinat care produce metanol şi alte produse chimice - şi-au încetat activitatea. Una din cauzele principale pentru oprierea acestor combinate chimice o constituie lipsa unei strategii în domeniul energiei şi gazelor naturale pentru industrie", se arată într-un comunicat al grupului.

InterAgro a anunţat la începutul anului că va închide trei combinate până pe 30 aprilie şi va concedia 5.700 de angajaţi, după ce la sfârşitul anului 2010 a închis două unităţi, pentru că nu mai primea gaze exclusiv din producţia internă, mai ieftine decât cele importate.

Citeşte mai multe despre:   inchis,   Ioan Niculae