Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comercianţii din pieţe vor avea atestate de producător, carnete de comercializare şi 40% din tarabe

Comercianţii din pieţe vor avea atestate de producător, carnete de comercializare şi 40% din tarabe

Un articol de: - 01 Oct 2014, 22:08
Foto: presalocala.com Economic
Certificatele de producător pentru comercianţii din pieţe vor fi înlocuite prin atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor, iar spaţiile minime din pieţe alocate producătorilor individuali cresc de la 20 la 40%.

Un nou proiect de lege adoptat de Camera Deputaților schimbă în totalitate sistemul prin care producătorii agricoli persoane fizice valorifică produsele proprii în pieţele agroalimentare, relatează Mediafax.

Astfel, actualele certificate de producător vor fi înlocuite prin atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor.

Atestatul de producător reprezintă documentul care confirmă persoanei fizice care desfăşoară o activitate economică în sectorul agricol calitatea de producător agricol, iar carnetul de comercializare a produselor reprezintă documentul utilizat de persoana fizică care deţine atestat de producător, precum şi de soţul/soţia, rude/afini de gradul I, după caz, pentru vânzarea produselor agricole obţinute în ferma/gospodăria proprie.

Ambele documente se emit de către Primării, la solicitarea producătorilor agricoli persoane fizice care doresc să-şi valorifice produsele obţinute în ferma /gospodăria proprie.
 

 
Loading...