Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisar european: Criza din zona euro erodează influenţa şi poziţia UE în economia globală

Comisar european: Criza din zona euro erodează influenţa şi poziţia UE în economia globală

Un articol de: - 23 Aug 2012, 10:49
Comisar european: Criza din zona euro erodează influenţa şi poziţia UE în economia globală Foto: sikerado.hu Economic

Criza datoriilor de stat din zona euro erodează influenţa geopolitică a Europei şi compromite poziţia de pe care negociază Uniunea Europeană pe scena mondială, a avertizat comisarul european pentru economie şi politică monetară, Olli Rehn, citat de Wall Street Journal.

"În discuţii despre decizii politice privind chestiuni economice globale, precum întâlnirile G-20 şi FMI, suntem de ceva timp în mod constant într-o poziţie neplăcută din cauza crizei datoriiilor de stat. În ritmul acesta, statutul Europei în economia globală se deteriorează îngrijorător", a declarat Rehn.

În acest context, UE trebuie să acționeze "ca o echipă" pentru a recâştiga încrederea comunităţii globale

"Putem consolida bine încrederea prin afişarea unei echipe europene unite. Procesul decizional din Europa ar trebui să fie un sport de echipă, al cărui scop final să fie încrederea, altfel nu se va ajunge nicăieri, nimic nu va da roade", a spus Olli Rehn.

În opinia oficialului european, supravieţuirea zonei euro ar trebui să aibă la bază trei strategii: programe pentru stabilizarea finanţelor publice şi reforme structurale în statele membre, crearea de mecanisme de siguranţă financară sau de fonduri de stabilitate pentru finanţarea reformei şi un plan de dezvoltare pentru uniunea economică şi monetară.

Citeşte mai multe despre:   criza economica