Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisarul european pentru politică regională: Suntem gata să sprijinim autoritățile elene în efortul lor de a dezvolta un nou model mai competitiv de creștere economică și de punere în practică a reformelor necesare în acest sens

Comisarul european pentru politică regională: Suntem gata să sprijinim autoritățile elene în efortul lor de a dezvolta un nou model mai competitiv de creștere economică și de punere în practică a reformelor necesare în acest sens

Un articol de: - 06 Oct 2015, 15:49
Comisarul european pentru politică regională: Suntem gata să sprijinim autoritățile elene în efortul lor de a dezvolta un nou model mai competitiv de creștere economică și de punere în practică a reformelor necesare în acest sens Foto: ireporter.ro Economic

Comisia Europeană e pregătită să sprijine autoritățile elene pentru dezvoltarea unui model competitiv de creștere economică și punere în practică a reformelor necesare.

Acesta este mesajul transmis comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, premierului grec Alexis Tsipras.

"Am avut o întâlnire fructuoasă cu prim-ministrul grec. Avem aceleași obiective: relansarea economică durabilă și revenirea rapidă pe calea creșterii economice și a creării de locuri de muncă în Grecia. Suntem gata să sprijinim autoritățile elene în efortul lor de a dezvolta un nou model mai competitiv de creștere economică și de punere în practică a reformelor necesare în acest sens", a declarat Crețu.

Oficialul european a anunțat că peste 20 de miliarde de euro din bugetul UE sunt disponibile pentru a fi investite în economia reală a Greciei, scrie Agerpres.

În ceea ce privește problema refugiaților, Crețu a subliniat că Grecia primește de la Comisie "un sprijin de aproape 450 de milioane de euro pentru a răspunde provocărilor legate de migrație și securitate. Suntem pregătiți să oferim și mai mult prin intermediul finanțărilor de urgență. Dar responsabilitatea și solidaritatea merg mână în mână. Așteptăm ca autoritățile din Grecia să pună în practică de urgență un mecanism eficient de transfer, precum și de returnare, în paralel cu îmbunătățirea capacității de absorbție a fondurilor UE și cu identificarea de soluții pentru nevoile tot mai mari, în termeni de capacitate de primire, nevoi rezultate din fluxurile migratorii în creștere".

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   Comisia Europeana,   Corina Cretu,   crestere economica