Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de 935 de milioane de euro pentru IMM-urile din România

Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de 935 de milioane de euro pentru IMM-urile din România

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Aug 2020, 17:01
Comisia Europeană aprobă  o schemă de ajutor de 935 de milioane de euro pentru IMM-urile din România Foto: pixabay Economic

O schemă de ajutoare destinată României, în valoare de 935 de milioane de euro, a fost aprobată de Comisia Europeană. Banii sunt alocaţi pentru a sprijini întreprinderile afectate de pandemia de coronavirus.

 

 

 

Schemă de ajutor de 935 de milioane de euro pentru IMM-urile din România, aprobată de Comisia Europeană

 

 

 

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 4,521 miliarde de lei (935 milioane de euro) introdusă de România pentru a susţine companiile afectate de pandemia de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, conform europa.eu.

Acest suport va lua forma unor granturi directe pentru capital de lucru şi investiţii productive şi va fi cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Măsura se va adresa întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) care își desfășoară activitatea în anumite sectoare și anumitor întreprinderi mari care au legătură cu IMM-urile eligibile, care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

„Obiectivul schemei este acela de a furniza lichidități respectivelor societăți comerciale, permițându-le astfel să își continue activitățile, să înceapă să investească și să își mențină forța de muncă”, potrivit sursei citate.

Comisia Europeană a descoperit că schema României este în linie cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar: granturile directe nu vor depăşi 100.000 de euro pentru fiecare companie care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, 120.000 de euro pentru fiecare companie activă în sectoarele pescuitului şi acvaculturii şi 800.000 de euro pentru fiecare companie activă în toate celelalte sectoare. De asemenea schema va funcţiona până la data de 31 decembrie 2020.

"Comisia a ajuns la concluzia că această măsură este necesară, adecvată şi proporţionată pentru a remedia un prejudiciu serios apărut în economia unui stat membru, în linie cu Articolul 107(3)(b) din Tratatul de Funcţionare a Uniuni Europene şi condiţiile prevăzute în cadrul temporar pentru sprijinirea economiei în contextul epidemiei de COVID-19," a informat Executivul comunitar.

 

 

 

La începutul lunii aprilie, Guvernul PNL a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor

 

 

 

Amintim că pentru evitarea unui dezastru economie, în contextul epidemiei de coronavirus, la începutul lunii aprilie, Guvernul de la Bucureşti a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest România.

Ministerul Finanţelor Publice a precizat atunci că va acoperi prin granturi 100% din dobânzile, comisioanele de administrare şi risc pentru liniile de credit/capital de lucru, precum şi pentru creditele de investiţii, potrivit Agerpres.

Ajutorul nu poate depăşi 120.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole.

Perioada de acoperire este de până la 31 decembrie 2020.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   IMM