Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisia Europeană are vești îngrijorătoare: Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane de locuitori

Comisia Europeană are vești îngrijorătoare: Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane de locuitori

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Iun 2019, 17:18
Comisia Europeană are vești îngrijorătoare: Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane de locuitori Foto: pixabay.com Economic

În fiecare an, aproximativ 200.000 de români se stabilesc definitiv în alte ţări, arată cifrele oficiale. În realitate, pleacă mai mulți, dar nu declară. Majoritatea sunt tineri bine instruiţi, spun specialiştii, citați de stirileprotv.ro.

În acest ritm, în 2060 vom mai fi aici doar 13,8 milioane de oameni, susține Comisia Europeană. Iar dacă ritmul plecărilor se dublează, până atunci vom mai fi doar 12 milioane.

Problema este cu atât mai serioasă cu cât ne confruntăm deja cu o criză de forță de muncă, iar sistemul de pensii este tot mai greu de susținut.

Pro TV dă exemplul soților Pătrașcu. Ei au trăit multe dezamăgiri, dar au decis să plece definitiv din țară după un concurs de ocupare a unui post de funcţionar public.

Carmen Pătrașcu: “Am stat patru ore într-o căldură şi într-o nebunie, timp în care nu ne-a băgat nimeni în seamă pe holurile alea, ca să constatăm că totul era aranjat de fapt şi ne-am dus degeaba.”

Șerban Pătrașcu: ”Avem trei copii. Doi deja intrau în sistemul ăsta şi am zis ‘ce facem cu ei?’ Şi atunci am zis că trebuie să schimbăm ceva, trebuie să le acordăm o şansă.”

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana