Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisia Europeană DESFIINŢEAZĂ una din inepţiile fiscale ale guvernării PSD-ALDE: România, somată să renunţe la Split TVA

Comisia Europeană DESFIINŢEAZĂ una din inepţiile fiscale ale guvernării PSD-ALDE: România, somată să renunţe la Split TVA

Un articol de: B1.ro - 08 Noi 2018, 22:38
Comisia Europeană DESFIINŢEAZĂ una din inepţiile fiscale ale guvernării PSD-ALDE: România, somată să renunţe la Split TVA Economic

Reacţie dură a Comisiei Europene după ce actuala guvernare a implementat mecanismul de plată defalcată a TVA (Split TVA).
Forul comunitar a transmis joi statului român o scrisoare de punere în întârziere pentru acest mecanism, solicitând României să ia măsuri în termen de două luni.

De la 1 ianuarie 2018, ţara noastră aplică acest mecanism alternativ de colectare a TVA în care TVA-ul este plătit într-un cont blocat separat, ceea ce creează o sarcină administrativă majoră pentru întreprinderile oneste care îşi desfăşoară activitatea în această ţară. Această dispoziţie este obligatorie pentru anumite întreprinderi, care trebuie să deschidă un cont bancar de TVA blocat separat, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, potrivit news.ro.

Comisia Europeană arată că măsurile contravin atât normelor UE în materie de TVA (Directiva 2006/112/CE a Consiliului), cât şi libertăţii de a presta servicii (articolul 56 din TFUE).

Tot joi, Executivul comunitar a respins o cerere din partea României de derogare de la normele UE în acest domeniu, din cauza preocupărilor legate de principiul proporţionalităţii şi de compatibilitatea cu tratatul.

Dacă România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor de la Bucureşti.
 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Split TVA