Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisia europeană va acoperi costurile de construcţie pentru două tronsoane de autostradă din România

Comisia europeană va acoperi costurile de construcţie pentru două tronsoane de autostradă din România

Un articol de: - 20 Noi 2014, 15:17
Comisia europeană va acoperi costurile de construcţie pentru două tronsoane de autostradă din România Economic

Comisia Europeana va acopere costurile de construcție a doua tronsoane de autostrada din România, finanțate inițial de statul roman prin împrumuturi bancare, a anunțat Reprezentanța CE la București.

Astfel, 262 milioane de euro au fost alocați din Fondul de coeziune pentru aceste proiecte, iar decizia a fost semnată de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.
 
În urma acestei decizii, nivelul contribuției Comisiei Europene la construirea autostrăzilor din România ajunge la 439 milioane de euro.

Autostrada Arad-Timișoara și varianta de ocolire a municipiului Constanța la nivel de autostradă au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană și împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții și Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Comisia Europeana a aprobat cererea Romaniei de a finanța din Fondul de coeziune și partea de investiție care fusese acoperită inițial din împrumuturi.

Fondul de coeziune al Uniunii Europene este destinat statelor membre al căror venit național brut pe cap de locuitor este mai mic decât 90% din media Uniunii. Acesta vizeaza reducerea disparităților economice și sociale și promovarea dezvoltarii durabile. Printre prioritățile Fondului de coeziune se află dezvoltarea rețelei transeuropene de transport.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana