Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Compania Air France-KLM anunță că a reușit să-și reducă pierderile în prima jumătate a anului, dar avertizează asupra efectelor atentatelor teroriste asupra turismului din Franța

Compania Air France-KLM anunță că a reușit să-și reducă pierderile în prima jumătate a anului, dar avertizează asupra efectelor atentatelor teroriste asupra turismului din Franța

Un articol de: - 27 Iul 2016, 13:09
Compania Air France-KLM anunță că a reușit să-și reducă pierderile în prima jumătate a anului, dar avertizează asupra efectelor atentatelor teroriste asupra turismului din Franța Foto: airlinestravel.ro Economic

Reprezentanții companiei Air France-KLM au anunțat miercuri că au reușit să reducă semnificativ pierderea netă în prima jumătate a acestui an, însă au avertizat că atentatele teroriste au drept consecință ieșirea Franței din topul destinațiilor favorite pentru vacanță, informează AFP.

”Contextul global din 2016 rămâne extrem de incert în ceea ce privește mediul geopolitic și economic în care ne desfășurăm activitatea”, au transmis reprezentanții grupului franco-olandez într-un comunicat de presă, invocând o procupare specială legată de Franța ca destinație de călătorie.

Grupul a redus pierderea netă la 114 milioane de euro în prima jumătate a anului, față de 638 de milioane în aceeași perioadă din 2015.

Aceste rezultate au fost anunțate în condițiile în care Air France se confruntă cu o nouă grevă a angajaților, ceea ce a dus la anularea a 13 zboruri în cursul zilei de miercuri, în perioada de vârf a sezonului estival.

Cât despre scăderea de 5,6% a veniturilor din al doilea trimestru al anului, aceasta a fost pusă de directorul financiar al Air France-KLM, Pierre-Francois Riolacci, pe seama atentatelor teroriste care au lovit Europa în ultimele luni.

Două milioane de francezi sunt angajați în sectorul turismului, care reprezintă 7% din economia Franței. Oficialii din Hexagon au anunțat la începutul acestei luni că numărul turiștilor care ajung în țară cu cursele regulate a scăzut cu 5,8% din luna ianuarie, o scădere de 11% înregistrându-se doar în Paris.

Citeşte mai multe despre:   reducere,   pierderi,   Franta\,   atentate teroriste