Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Compania americană HP se separă în două entităţi diferite până în octombrie 2015

Compania americană HP se separă în două entităţi diferite până în octombrie 2015

Un articol de: - 06 Oct 2014, 15:20
Compania americană HP se separă în două entităţi diferite până în octombrie 2015 Foto: telegraph.co.uk Economic
Compania americană Hewlett-Packard (HP) a anunţat oficial că se va separa în două entităţi diferite până la finalul anului fiscal 2015.

Astfel, HP completează lista grupurilor din domeniul tehnologiei care se restructurează, pentru a face faţă competiţiei de pe piaţă, scrie Bloomberg.

Compania care va prelua operaţiunile actualei divizii de hardware şi servicii pentru companii va fi condusă de CEO-ul HP, Meg Whitman.

Acesta va deține și funcția de președinte a afacerii cu imprimante și calculatoare.

În fruntea companiei rezultate din desprinderea diviziei de calculatoare personale și imprimante se va afla Dion Weisler, unul dintre vicepreşedinţii HP, care conducea această unitate a actualului HP.

Whitman îşi modifică, astfel, poziţia în ceea ce priveşte nevoia de separare a afacerilor companiei, după ce, la preluarea conducerii firmei, în 2011, a anunţat că HP va rămâne o singură entitate. Predecesorul său, Leo Apotheker, avea în plan scindarea companiei.

Divizia de calculatoare personale şi imprimante a raportat venituri de 55,9 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, în timp ce divizia de servicii şi soluţii IT a înregistrat venituri de 55,6 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.