Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Compania eMAG, anchetată pentru posibil abuz de poziție dominantă pe piață

Compania eMAG, anchetată pentru posibil abuz de poziție dominantă pe piață

Un articol de: - 22 Dec 2017, 15:40
Compania eMAG, anchetată pentru posibil abuz de poziție dominantă pe piață Economic

Consiliul Concurenței a anunțat declanșarea unei investigații privind firma Dante International SA, care operează magazinul online eMAG. Inspectorii vor cerceta un posibil abuz de poziție dominată a acestei firme care ar fi fost înregistrat pe piața serviciilor de intermediere prin platforme online din România, arată Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă.

"Colaborăm cu autoritatea de concurență și punem la dispoziție toate informațiile necesare pentru clarificarea specificului activității de comerț online prin platforma marketplace", a anunțat un reprezentant eMAG despre demararea anchetei, conform hotnews.ro.

Investigația lansată de Consiliul Concurenței vizeaza un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianți cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenți direcți ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum.

"Platforma marketplace reprezintă o opțiune suplimentară pentru comercianții care vor să acceseze un nou canal de vânzare. Aceștia pot fi comercianți online sau magazine tradiționale care vând deja prin canale proprii sau alte platforme de tip marketplace. Pe platforma, comercianții își stabilesc singuri politicile comerciale. Investim constant în tehnologia platformei marketplace în beneficiul clienților, care astfel au acces la o diversitate mare de produse", a precizat reprezentantul eMAG.

Citeşte mai multe despre:   abuz