Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Compania Hilton a pierdut singurul său hotel din Paris

Compania Hilton a pierdut singurul său hotel din Paris

Un articol de: - 13 Aug 2012, 16:21
Foto: planetcalypsoforum.com Economic

Compania hotelieră Hilton a pierdut gestiunea singurului hotel pe care îl deţinea la Paris, în urma unui conflict în justiţie cu proprietarul acestuia, anunţă Liberation.

Hilton mai are patru hoteluri în apropierea Parisului (La Défense, Roissy, Orly şi Trianon Palace Waldorf Astoria de la Versailles), dar hotelul Hilton Arc de Triomphe, pierdut acum, este singurul din zona centrală a oraşului.

Societatea imobiliară şi hotelieră Parc Monceau (SIHPM) a predat gestiunea hotelului societăţii Hilton în anul 2003, dar acum îi reproşează acesteia că a ”modificat strategia comercială, ceea ce a condus la încălcări grave ale obligaţiilor pe care şi le-a asumat” şi a cerut rezilierea contractului de gestiune, se arată într-o hotărâre a Tribunalului Comercial, datată din 5 iulie.

Proprietarul Albert Cohen îi reproşează, între altele, celui de-al doilea lanţ hotelier mondial că nu a exploatat suficient potenţialul de 4 stele al hotelului, care ar fi putut deveni unul de 5 stele.

Tribunalul francez a acceptat rezilierea contractului de delegare de gestiune semnat în anul 2003. Hilton a înaintat recurs, dar acesta a fost respins pe data de 10 august, iar acum are la dispoziţie 3 luni pentru a-şi lichida activitatea în respectiva locaţie. În plus, SIHPM îi cere despăgubiri în valoare de 60 de milioane de euro, un expert independent fiind desemnat să facă o evaluare în acest sens.

Citeşte mai multe despre:   Paris
 
Loading...