Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Compania Sterling Resources începe, în septembrie, forajul la două perimetre gazeifere din Marea Neagră

Compania Sterling Resources începe, în septembrie, forajul la două perimetre gazeifere din Marea Neagră

Un articol de: - 16 Iul 2012, 14:38
Compania Sterling Resources începe, în septembrie, forajul la două perimetre gazeifere din Marea Neagră Foto: Romania-insider.com Economic

Canadienii de la Sterling Resources vor începe, din luna septembrie, forajul în perimetrele Eugenia și Ioana din Blocul Midia, Marea Neagră, anunţă Equities.com. Pe de altă parte, Agenţia de Resurse Minerale a acordat Midia Resources (filiala locală a companiei canadiene) avizul pentru un parteneriat 50-50% cu olandezii de la Petro Ventures Europe B.V. în scopul explorării Blocului Luceafărul de 1.000 de kilometri pătraţi, relatează Economica.net.

Luceafărul se numără printre cele 10 perimetre concesionate în 2010 de statul român şi ratificat de Guvern anul trecut. Este vorba despre un bloc de apă de mică adâncime care se află în vestul blocului Midia (o cocesiune Sterling). Pe acesta s-au descoperit deja rezerve de gaze și au loc mai multe operaţiuni de explorare.

Potrivit estimărilor din 4 iulie ale companiei engleze de evaluare RPS Energy, rezervele probabile din blocul Luceafărul s-ar ridica la 3 miliarde metri cubi de gaze, ceea ce reprezintă consumul României timp de 7 ani. Din acestea, partea Sterling se ridică la 1,5 miliarde metri cubi de gaze. Contractul de concesiune prevede o perioadă de explorare de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă trei ani, angajamente de exploare seismică 3 D şi forarea unui puţ experimental.

Petrom, Exxon sau LukOil se numără printre companiile care derulează de asemenea operațiuni de exploatare în apele continentale româneşti. Compania petrolieră Sterling Resources este listată la bursa din Toronto și are operaţiuni în România, Franţa, Olanda și Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   Marea Neagra