Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Companiile de armament și muniție din România au comenzi de 215 milioane de dolari

Companiile de armament și muniție din România au comenzi de 215 milioane de dolari

Un articol de: - 13 Oct 2015, 14:04
Companiile de armament și muniție din România au comenzi de 215 milioane de dolari Foto: jurnalul.ro Economic

În prima prima jumătate a acestui an, companiile românești din domeniul apărării au contractat comenzi pentru armament și muniție în valoare de 215 milioane de dolari. Aceste comenzi ar urma să le asigure producția până în 2019. Unele dintre aceste companii urmează să funcționeze la capacitate maximă de producție, pentru a face față cererii.

"Valoarea contractelor încheiate în prima parte a anului este aproximativ egală cu valoarea însumată a exporturilor din ultimii 3 ani. Sunt companii: Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Mija şi Carfil Braşov care vor atinge capacitatea maximă de producţie şi în acelaşi timp un grad mare de ocupare a forţei de muncă", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Potrivit comunicatului, cifra de afaceri a companiilor din domeniul aparării a crescut în primul semestru al anului cu 13%, la 309,1 lei milioane lei, iar exporturile au urcat cu 31,7% , la 284 de milioane de lei, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Afacerile cu cele mai mari majorări sunt Uzina Mecanică Sadu- 65%, Fabrica de Arme Cugir- 60%, IAR- 52% și Romarm- 47%.

În ceea ce privește exportul, companiile cu cele mai mari creșteri sunt Avioane Craiova- 86%, Romarm- 39,9%, IOR- 28,27% și IAR- 17,45%

Citeşte mai multe despre:   armament,   avioane,   Stiri Craiova