Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CONCEDIERI SILENȚIOASE: Grupul german E.ON a RENUNȚAT la 1.000 de salariaţi din România în ultimii doi ani

CONCEDIERI SILENȚIOASE: Grupul german E.ON a RENUNȚAT la 1.000 de salariaţi din România în ultimii doi ani

Un articol de: - 15 Mai 2017, 08:59
CONCEDIERI SILENȚIOASE: Grupul german E.ON a RENUNȚAT la 1.000 de salariaţi din România în ultimii doi ani Economic

Grupul german de utilităţi E.ON, singurul care a reuşit să-şi construiască o poziţie solidă pe piaţa de energie şi gaze locală prin intermediul proceselor de privatizare, mai avea la finalul anului trecut pe piaţa locală circa 5.500 de salariaţi, cu peste 1.000 mai puţini comparativ cu 2014.

„În România am operat o restructurare a businessului“, se precizează în raportul anual al E.ON, fără a fi oferite alte detalii, anunță Ziarul Financiar.

Acestea nu sunt însă primele restructurări ale businessului local. E.ON şi-a făcut intrarea pe piaţa locală după ce a cumpărat în 2005 pachetele de control de la fostele Electrica Moldova şi Distrigaz Nord. La acel mo­ment, cele două companii aveau împreună circa 12.100 de oameni.

De altfel, cele mai multe companii din energie care s-au privatizat au trecut printr-un proces similar de reorganizare care a dus la pierderea unor mii de locuri de muncă.

La ora actuală E.ON generează ve­nituri de peste un miliard de euro din activităţile de distribuţie şi furnizare a gazelor şi energiei pe care le are în România.

 

Citeşte mai multe despre:   concedieri