Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Concluzii după vizita FMI: Reîntregirea salariilor bugetarilor, din decembrie. TVA la alimente rămâne neschimbat

Concluzii după vizita FMI: Reîntregirea salariilor bugetarilor, din decembrie. TVA la alimente rămâne neschimbat

Un articol de: B1 TV - 12 Aug 2012, 10:18
Economic

Reîntregirea salariilor bugetarilor este posibilă din luna decembrie, a fost prima concluzie , după încheierea negocierilor purtate la Ministerul de Finanţe , cu delegaţia FMI.

Ministrul Florin Georgescu a anunţat că reducerea TVA-ului la 9% la alimente este un subiect ce va fi discutat abia în septembrie. Economia României nu poate susţine un asemenea proiect, chiar dacă măsura fusese deja anunţată de Guvernul USL.

”Misiunea urmatoare a partenerilor internaționali va fi undeva la începutul lunii decembrie, când vom discuta modul cum s-au respectat angajamentele asumate în cadrul acestui dialog pentru 30 septembrie. Cu acea ocazie se discută și pachetul de măsuri fiscale, politică fiscala, politică bugetară care vor sta la baza bugetului pe 2013”  a sous Georgescu.

Dacă taxele nu vor scădea, în schimb, ministrul de Finanţe dă asigurări că personalul bugetar nu va suferi noi disponibilizări.

”Cifra de personal bugetar e menținută a nivelul actual și asta asigură încadrarea noastră și factura bugetară, anvelopa salarială privind cheltuielile de personal în sectorul public” a mai spus ministrul.

Cel mai probabil, discuţiile vor fi reluate în luna decembrie, când misiunea FMI va reveni în România pentru a constata modul în care Guvernul USL şi-a respectat angajamentele.

Concluzii după vizita FMI
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Florin Georgescu,   Fondul Monetar International
 
Loading...