Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Conducerea Lukoil va decide până vineri dacă va închide rafinăria din Ploiești

Conducerea Lukoil va decide până vineri dacă va închide rafinăria din Ploiești

Un articol de: - 08 Oct 2014, 17:49
Conducerea Lukoil va decide până vineri dacă va închide rafinăria din Ploiești Foto: lukoil.ro Economic

Conducerea Lukoil a anunțat că va decide până vineri dacă va închide sau nu rafinăria Petrotel, în urma perchezițiilor făcute la mai multe sedii ale companiei.

Vicepreşedintele pe rafinare, marketing şi distribuţie din grupul rus Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat miercuri, la Ploieşti, că a încheiat o înţelegere cu procurorii români.

"Ar fi păcat să trebuiască să oprim rafinăria. Am investit mulţi bani aici", a spus Nekrasov, citat de Mediafax.

El a adăugat ca marţi a avut întâlniri cu procurorul care anchetează dosarul Petrotel, cu vicepremierul Liviu Dragnea şi cu ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Înţelegem foarte bine că ei nu au cum să intervină într-o anchetă a procuraturii. Lor de asemenea le pare rău că în cazul opririi rafinăriei vor trebui să revizuiască în minus bugetul ţării", a adăugat Nekrasov.

El consideră că acuzaţiile aduse rafinăriei sunt nefondate şi a precizat că nu i s-a prezentat, de către procuratură, niciun document din care să reiasă vreun prejudiciu.

"Nu am văzut lucruri concrete, doar fraze generale", a spus el, adăugând că a ajuns la o înţelegere cu procuratura, dar fără să ofere detalii.

"Am ajuns la unele compromisuri pe care le vom raporta mâine conducerii Lukoil. Dacă conducerea Lukoil îşi va da acceptul, repornim rafinăria. Dacă nu, nu. Noi considerăm că taxele de 700 milioane dolari plătite până acum în acest an pot reprezenta măsuri asiguratorii", a continuat Nekrasov.

Parchetul Curții de Apel Ploieşti a făcut săptămâna trecută percheziţii la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală și restul din spălare de bani.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeşte mai multe despre:   Lukoil