Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Conducta South Stream ar putea tranzita Croația în loc de Ungaria

Conducta South Stream ar putea tranzita Croația în loc de Ungaria

Un articol de: - 20 Aug 2012, 17:18
Conducta South Stream ar putea tranzita Croația în loc de Ungaria Foto: neftegaz.ru Economic
Gigantul rus Gazprom și operatorului croat de transport de gaz Plinacro au căzut de acord în privința traseului pe care conducta South Stream l-ar putea avea pe teritoriul croat, informează Croatian Times.

Croația va înlocui Ungaria în proiectul gazoductului care va transporta gaz rusesc pe teritoriul Europei începtând din anul 2015, asta după ce, în ultimul an au apărut o serie de probleme în realizarea proiectului în țara respectivă.

Urmează ca parlamentul rus să-și dea acordul pentru includerea Croației în proiect, astfel încât construcția propriu-zisă să înceapă, pe teritoriul croat în 2015. Șansele ar fi de ”50 la 50”, potrivit unei surse din cadrul Gazprom.

Tranzitarea Croației înseamnă costuri mai mici pentru proiectul South Stream, în condițiile în care dimensiunile conductei s-ar diminua. Conducta care ar tranzita Croația va avea circa 270 de kilometri lungime, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 600 de milioane de euro.

Gazoductul South Stream, cu o lungime de 3.600 km, este un proiect al Gazprom şi al companiei italiene ENI pentru a transporta gaz rusesc spre Europa Occidentală, ocolind Ucraina, cu care Moscova a avut în mai multe rânduri conflicte comerciale ce au provocat întreruperi de aprovizionare în Europa.