Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Un nou proiect controversat: Statul va confisca banii obținuți de pe urma locuințelor nerecepționate

Un nou proiect controversat: Statul va confisca banii obținuți de pe urma locuințelor nerecepționate

Un articol de: B1.ro - 27 Dec 2018, 20:33
Economic

Parlamentarii pregătesc modificări importante la Legea privind calitatea în construcții. Astfel, banii încasați de dezvoltatorii imobiliari pentru locuințele date în folosință înainte de recepția lucrărilor sau fără a fi legate la rețelele de utilități vor fi confiscați de stat, scrie profit.ro.

Aceste modificări sunt aspru criticate de experții în domeniu. Aceștia afirmă că practicile pe care această măsură vrea să le împiedice sunt o reacție la birocrație și avertizează că ar putea favoriza dezvoltatorii străini.

Modificarea legislativă este semnată de mai mulți aleși atât de la PSD cât și de la PNL. Aceștia susțin că au fost "zeci de situații în care au avut loc incendii sau explozii soldate cu victime și pagube materiale, având drept cauză instalațiile improvizate sau neadecvate, la care unii dezvoltatori imobiliari au recurs pentru a crea înșelător senzația că blocul dat în folosință locatarilor este branșat la utilități“. 

Proiectul legislativ se află acum în primă etapă la Senat.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 21.00
 

 
Loading...